På gång

Samarbeta över ämnesgränserna

Engelska ♥ Teknik = sant.

EdChallenge ger eleverna möjlighet att kombinera engelska och teknik när de löser problem med hjälp av Edison-robotar. Arbetsbladen hämtar du helt gratis här.

teknik    edison-robot-educatif(1)

Ta med eleverna till Jamaica

Det nya temahäftet My Fantastic Jamaican Vacation kommer under vecka 34.

Utan att lämna klassrummet planerar och genomför eleverna en drömresa till Karibien under 7-8 veckor. Materialet är ett kopieringsunderlag och fokus ligger på muntlig interaktion samt informationssökning. För en kreativ lärare som vill arbeta ämnesövergipande är det inte svårt att hitta kopplingar till SO-ämnena.

framsida

Läs mer om My Fantastic Jamaican Vacation

Spanska verbplanscher

Nu har vi färgglada spanska verbplanscher att dekorera klassrummet med. Inte ämnesövergripande alls, men fina är dom.

verbplanscher

 

På gång till höstterminen

Ta med eleverna på en resa

Temahäftet ”My Fantastic Jamaican Vacation”  låter eleverna skapa sig nya identiteter och göra en resa till Jamaica. De väljer hotell, planerar sin vistelse, klagar på saker under flygresan och bloggar eller vloggar om sin semester. Häftet är ett kopieringsunderlag  med liknande upplägg som i ”The Murder Case” , men är inte lika inriktat på skrivande. Här ligger istället fokus på muntliga färdigheter samt informationssökning.

framsida

Spanska verbplanscher

Förgyll språksalen med några färgglada, spanska verbplanscher som ger en tydlig översikt över presens, futurum och perfekt. Det kan vara bra med stödhjul när man lär sig nybörjarspråk!

Nyhet!

The Murder Case är det första i en serie häften med olika teman som ger eleverna utlopp för sin kreativitet. Det riktar sig till högstadiet och kan anpassas efter olika kunskapsnivåer och behov.

Läs mer >>

 

 

Mord i klassrumsmiljö?

Snart kommer The Murder Case, ett temahäfte i engelska som förvandlar helt vanliga högstadieelever till luttrade mordutredare som sitter och grubblar över bevismaterialet från en gräslig brottsplats. Materialet är tänkt att ingå i en serie temahäften som kommer ut under 2018-2019. Perfekt för lärare och elever som är lite less på sin ”vanliga” engelskabok och vill ta ut svängarna under några veckor nu under våren. Mer information kommer!

Samla spanska ord

 

Nytt läromedel i spanska! Låt eleverna göra en personlig liten ordbok där de snabbt kan hitta och repetera vanliga ord och fraser. Ordhäftet passar för åk 7-8 och kan introduceras när som helst under läsåret!

Om du kommer till Mittlärande 2018 på Södra Berget i Sundsvall 20-21 februari kan du köpa Mi Libro till mässpris vid vår monter!

Läs mer om Mi Libro

Programmeringsbar robot

Just nu testar vi en robot för skolbruk från Australien. Den lämpar sig för elever från ända från förskoleklass till gymnasiet eftersom den kan programmeras med såväl streckkoder och blockprogrammering som mer avancerad textbaserad programmering.

Roboten reagerar på ljus, ljud och kan följa linjer. Den kan också kommunicera med andra robotar och är helt kompatibel med Lego.

Den kommer att finnas till försäljning hos oss på Detodo utbildning inom kort. Mer info kommer!

 

Tävling

Känner du en superlärare?

Nominera en kollega som är extra bra på något. Han eller hon får chansen att vinna vårt läromedel Discuss, samt en kaxig kaffemugg att pryda skrivbordet med.

Allt du behöver göra är att tala om för oss vad denna pedagogiska stjärna heter och var han eller hon arbetar, samt skriva en liten motivering.

Om du känner att du själv är rätt duktig på en mängd saker går det förstås bra att du nominerar dig själv. Ödmjukhet är överskattat.

Före den 20 december 2017 vill vi ha din nominering.

Vi bjuder på en skrivuppgift

Uppgiften And by the way…kommer från vårt läromedel Just Write. Här ska eleverna föreställa sig att de tar emot ett pris och skriva ett ödmjukt tacktal, som de avrundar med att slå ett slag för sin egentliga hjärtefråga. Lite som Cato den äldre som sades ha avslutat alla sina tal i senaten med ”för övrigt anser jag att Karthago bör förstöras”. 

Lektionstips:

  • Låt eleverna titta på Leonardo DiCaprios tacktal då han vann en Oscar. https://www.youtube.com/watch?v=AOoP56eXtzM
  • Uppgiften fungerar bra när eleverna skriver i par och tränar tillsammans på själva framförandet av sitt tal.
  • Låt eleverna filma sina tal så de ser vad de kan förbättra.

 

Vi är nyfikna på vilka politiska hjärtefrågor just dina elever talade sig varma för, så besök oss gärna på Facebook och berätta!

skrivuppgift

skrivuppgiften i pdf